19 February 2014

INFO de 9W2IMN

UNTUK INFO RAKAN-RAKAN AMATEUR RADIO,SAYA TIDAK AKTIF LAGI DIDALAM MENGENDALIKAN BLOG BUAT WAKTU INI.ANDA MASIH BOLEH BERHUBUNG DENGAN SAYA MELALUI MUKA BUKU @ FACEBOOK MELALUI URL DI BAWAH.

www.facebook.com/iman.layaran

TERIMA KASIH / SALAM SAHABAT


Read more...

FREQ BARU UNTUK 9M4RSG [ REPEATER DAERAH SEGAMAT ]

INFO UNTUK RAKAN-RAKAN AMATEUR RADIO 

FREQ LOCAL REPEATER 9M4RSG [SEGAMAT ] TELAH DI TUKAR KE

145.6125
TONE TX 88.5
TONE RX 88.5
MINUS 0.600

de 9W2IMN

Read more...

23 October 2010

CoRuS PaRaDisE ReSoRt

salam.kwn2...lama dah kwn x update blog nie....almaklumlah...agak qrl...so paham2 ler....hujung tahun kena keje rajin2...pasal bonus mau sampai....kih kih kih.....owhhh...mlm nie kwn happy sangat..coz artikel nie di buat kwn ada di port dickson...nak tahu tempat....mestilah di Corus paradise resort...ape dia?.....x dengor....owh...gan sape eaaa....ehh!...yang korang sibuk sgt pesal?.....itu urusan kawan eh.....xpelah...lain kali klu kwn ade rezeki terpijak..jom...ayuh....meh....kwn ajak korang....satu resort kwn booking.....hehehehehe.....saje je...nak release tension..ape salahnyakan....leh kita eyeball sekali....sampai pagi..n barbeque kambing putih...ape?...mana nak cari?...cariler...kat mane2...klu xde kita spray jer bulu kambing tu jadi putih huhuhu...

loghat kedah kawan nak cuba ler ...kat sinie....wei rakan2 kedah n sebelah utara...tolong respon tul x ayat kwn nie....klu ok...leh kwn jadi org utara erk...'Oghang utagha bilaa hampa nak mai selatan...pakat2 lah mai....toksahlah dok sombong dan segan...

73 vs 88

Read more...

16 October 2010

SaLaM PeRpAdUaN_

salam.....rakan2ku...

keprihatinan anda di utamakan.kepada rakan2 yang masih menyimpan no hp kwn harap dapat sms kwn beserta callsign dan handdle operator....Ini disebabkan semua no hp rkn2 telah hilang didalam simpanan kwn...



salam di erat kasih di junjung

Read more...

21 August 2010

MAJLIS BERBUKA PUASA HAM BERSAMA ANAK-ANAK YATIM & REMAJA TERANIAYA,TAMPIN_21.08.2010

Salam ramadhan,alhamdulilah kwn dapat berbuka puasa petang sabtu yang lepas 21.08.2010 bersama rakan-rakan ham untuk majlis berbuka puasa dengan anak-anak yatim dan remaja teraniaya.kwn sampai di tampin 10 min sebelum waktu berbuka...geng-geng kwn yang lain dah lama gaks yang sampai..dengar-dengar ade yang sampai tengahari untuk merialisasikan majlis tersebut...TAHNIAH!...kwn x dapat nak joint awal sebab QRL dgn tugasan.sampai sahaja kwn di sana terasa meriah majlis tersebut...dapat juga bertemu dengan rakan2 HAM yang lain....walaupun dalam suasana yang gembira terselit satu perasaan yang pilu dan sedih melihat kehidupan anak-anak yatim dan remaja teraniaya ini....apapun kwn doakan agar mereka-mereka ini beroleh kesejahteraan dan kesenangan di kemudian hari....untuk gambar-gambar yang lain rakan2 boleh visit di fb kwn-
http://www.facebook.com/editalbum.php?aid=74559#!/album.php?aid=74559&id=1284601743


























Read more...

15 August 2010

INVITATION MALIS BERBUKA PUASA BERSAMA AMATEUR RADIO ( HAM )

map masjid jamek pekan air panas johor.


map pusat lindungan kasih ( anak2 yatim ) tampin.


Majlis Berbuka Puasa bersama Ham ( Amateur RadiO )

* Masjid Pekan Air Panas, Labis -> 20 Ogos 2010 ( FRI )
* Rumah Anak Yatim Yakin Malaysia, Tampin -> 21 Ogos 2010 ( SAT )
* Masjid Nurul Mutaqin ,Kg Ulu Pulai, Gelang Patah -> 25 Ogos 2010 ( Wed )
* Mesjid Pt No.7 Parit No.6,Jalan Yusof, Semerah, Muar -> 01 Sep 2010
( Wed )

1. Main event would be at the Rumah Anak Yatim Yakin Malaysia in Tampin. There are 30 unfortunate girls living there. They do not have a proper library and computer room. Some donated them a construction site cabin which they plan to convert into a library and computer room. All of you out there, if you have any books laying around, that you do not need or read anymore, or if you have a usable computer that you think its outdated for you... please donate them to this orphanage. So far, confirmed hams coming are from Johor, Kuantan and Negeri Sembilan.
I visited them and saw that they only have 2 racks for books!
Even if you have sofa sets that you do not want to use anymore, please donate them to this orphanage. but make sure they are usable.

We plan to buy Raya clothes for the children. There are 30 of them. All girls ranging from primary school to Form 5 girls. The funds that was sponsored for this event, part of it will be used to buy Raya clothes, but I don't think it would be enough. So if any of you Good Samaritans out there who wish to donate, please contact 9w2axe@gmail.com

All help will be appreciated.

Anyone who wish to join any of these venues, please inform 9W2AXE at 9w2axe@gmail.com or 9W2PCK at 9w2pck@marts.org.my

thank you.

73

Read more...

09 August 2010

ADIKARA LEDANG 2010_kolej komuniti ledang_06-08.08.10

























Read more...

CORET~CORET...9W2IMN

9W2IMN

BINGKISAN NOTA DARI~9W2IMN

Harap rakan-rakan semua berpuas hati dengan apa yang ada.Sebahagian kenangan indah di kongsi bersama saling
ingat mengingati sesama insan.9w2imn callsign yang terpilih di antara nama yang ada,moga diingati oleh anda semua... cario 73 de 9wimn.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP